Exercise 101-Jiayang Tan

It is a community center that included an indoor swimming pool, a gym, various community amenity rooms, a sky bar, and an art gallery. The goal of this project is to reuse and redesign the abandoned concrete structure as a new community core. It serves for nearby residents and visitors in daily use and host events for special occasions. The idea was to design the main concrete deck as an “outdoor gallery” and the design borrowed from traditional Chinese garden “denial and reward”, “hidden and revealed”. The idea of “denial and reward” is used to enrich the passage experience by creating a sense of enclosure and openness while the “revealed “effect happens at the open section which translucent and water courtyard can be seen from outside.

default

https://www.archdaily.com/945697/yifang-art-center-yihe-landscape-architecture?ad_source=search&ad_medium=search_result_projects

Comments (0)

Join the discussion, leave a reply!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.